Restaurering av timmerhus i Harsen, Hälsingland
Gamla Trähus i Färila vit logotyp

Byggnadsvård & traditionellt hantverk i Hälsingland

Timmerhus

Vi är experter på att vårda och renovera timmerhus och gamla trähus. Vi hjälper privatpersoner, fastighetsägare,
församlingar och företag runt Hälsingland med omnejd. Tveka inte att kontakta oss för hjälp med ditt gamla hus!

Traditionellt hantverk & timmerhus

Gamla Trähus i Färila AB är ett väletablerat byggföretag med inriktning på byggnadsvård och traditionellt hantverk. Vi utför alla vanligt förekommande byggarbeten vid byggnation och snickerier, renovering, restaurering och timmerarbeten men är specialiserade på olika typer av gamla trähus.

Gamla Trähus i Färila startades 1980 av Roland Åkerman och drivs sedan år 2000 av Daniel Åkerman, fjärde generationen hantverkare och ägare av byggföretaget. Vår inriktning på gamla trähus, byggnadsvård och traditionellt hantverk gör oss unika i vår bransch.

restaurering av gamla fönster

Fönsterrenovering

Vi är experter renovering av gamla fönster. För att behålla stilen på ett äldre hus är det fördelaktigt att återanvända ettdera glaset eller de gamla fönsterkarmarna i den mån det går.

med korrekt timmerlagning håller ditt timmerhus länge

Timmerlagning

Vi har lång erfarenhet av timmerlagning och att renovera timmerhus. Timmerhus som drabbats av t.ex. rötskador går ofta att rädda om renoveringen utförs i tid och på rätt sätt.

finsnickeri skapar fina detaljer som är användbara vid restaurering av kyrkor

Finsnickeri

Vi är skickliga på finsnickeri och skapar gärna unika hantverk efter traditionella metoder. Finsnickeri kan användas för att återskapa gamla förlagor av möbler, interiör eller utvändiga detaljer.

Vill du få en offert?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Nytimring av nytt timmerhus på traditionellt vis

Bygga timmerhus

Timmerhus och andra gamla trähus är vår specialitet. Vi har arbetat med dessa typer av hus i flera generationer och det traditionella hantverket ligger oss varmt om hjärtat. Ett timmerhus behöver dock inte alls vara ett gammalt hus, vi har hjälpt ett flertal kunder med nybyggnation av timmerhus.

Att bygga timmerhus är ett roligt projekt för dig som vill bo med närhet till naturen. Vill du bygga ett timmerhus kan vi hjälpa dig med allt från idé och projektering till byggnation och färdigställande av ditt hus. Kontakta oss så berättar vi mer!

Renovera timmerhus

Som ägare till ett timmerhus eller annat gammalt trähus är det bra att känna till hur ett trähus underhålls på bästa sätt. Hela tanken med ett traditionellt trähus är att det ska hålla länge och slitas under lång tid framöver, men trots sporadisk skötsel är det ibland nödvändigt med renovering.

Vi utför alla typer av byggnadsvård och renovering av trähus. Allt från restaurering, renovering, timmerlagning, fönsterrenovering och timmerbyte till specialsnickerier in- och utvändigt. Kontakta oss om du vill prata renovering eller önskar offert på ditt byggprojekt.

Renovering av timmerhus i Funäsdalen utförd av Gamla Trähus
Nytt timmerhus som Gamla Trähus byggt i Gävle

Våra tidigare projekt

Vi har utfört många roliga projekt under åren. Bland annat ett flertal restaureringar av äldre byggnader, renovering och ombyggnationer av timmerhus samt finsnickarande detaljer för utom- och inomhusbruk.

Se några av våra tidigare utförda projekt. Välkommen att kontakta oss om du har frågor om något projekt eller funderar på om vi kan hjälpa vid med ditt gamla trähus!

Vi bygger timmerhus och renoverar gamla trähus.

Behörigheter & Certifikat

Gamla Trähus hantverkare innehar ID06 behörighet.
Gamla Trähus arbetar ihop med dina försäkringar.
Gamla Trähus innehar Byggnadsvårds företagens certifikat

Följ oss på instagram

Error: Error validating access token: Session has expired on Friday, 12-May-23 00:26:38 PDT. The current time is Thursday, 28-Mar-24 02:59:30 PDT.